Kırşehir Haber
HV
28 MART Perşembe 15:24

Armutlu MYO’nun Projesi MARKA Desteği Kazandı

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulunun, Yalova ilinde üretilen çiğ sütün katma değerli ürünlere dönüştürülmesini hedefleyen projesi MARKA desteği almaya hak kazandı. Proje ile hem Yalova’da köy kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi hem de öğrencilerin sahada deneyim kazanması amaçlanıyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-01-2023 09:04   Güncelleme : 28-01-2023 09:04
Armutlu MYO’nun Projesi MARKA Desteği Kazandı

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Gökhan Keskin’in yürütücüsü olduğu “Yalova İlinde Üretilen Çiğ Sütün Katma Değerli Ürünlere Dönüştürülmesiyle Kırsal Kalkınmanın Güçlendirilmesi” başlıklı proje Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na (MARKA) başvuru yapan 100 proje içerisinden destek almaya hak kazandı.

Proje ile çiğ sütün katma değerli süt ürünlerine dönüştürülerek satılması ve süt hayvancılığındaki ekonomik kazancın artırılmasının yanı sıra Avrupa tipi tarımsal kalkınma modeli olan köy kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda öğrenciler için de saha deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.

Armutlu Meslek Yüksekokulunun yürütücülüğünü yaptığı proje, Yalova İl Özel İdaresinin ortaklığı, Ahmediye ve Armutlu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin ve Armutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün iştirakçiliğinde gerçekleştirilecek.

Proje yürütücüsü ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

AdminAdmin

YORUMLAR