Kırşehir Haber
HV
19 MART Salı 06:41

Ukrayna'dan Bahmut'taki Duruma İlişkin Açıklama

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in Bahmut'u ele geçirdiklerine ilişkin açıklamasını yalanladı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 20-05-2023 20:57
Ukrayna'dan Bahmut'taki Duruma İlişkin Açıklama

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Bahmut'ta durumun kritik olduğunu, Ukrayna birliklerinin hattı tuttuğunu bildirdi.

Bahmut'ta şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten Malyar, "Durum kritik. Aynı zamanda kuvvetlerimiz Litak bölgesinde hattı tutuyor. Şu an itibarıyla askerlerimiz bu bölgenin bazı sanayi ve altyapı tesislerini ve özel sektörünü kontrol ediyor." ifadesini kullandı.

Ukrayna Ordusu Doğu Kuvvetleri Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatıy ise yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, Ukrayna kuvvetlerinin Bahmut'u kuşatmak için operasyon yürüttüğünü, ancak şehri terk edebileceğini belirtti.

Bahmut'un Ukrayna birliklerince kontrol edilen bölümünde savunma operasyonunun sorunlu hale geldiğine işaret eden Çerevatıy, "Çok küçük bir alan kaldı ve onu bombalamak zaten kolay ve bir sürü insanı orada tutmak zor. Bu nedenle güvenlik nedeniyle er ya da geç oradan çıkacağımız açıktır." dedi.

WAGNER’İN KURUCUSU PRİGOJİN, BAHMUT’U TÜMÜYLE ELE GEÇİRDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Bahmut’u tümüyle ele geçirdiklerini bildirdi.

Prigojin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde Bahmut’u tümüyle ele geçirdiklerini belirtti.

Wagner’in 25 Mayıs’a kadar şehirde kalmaya devam edeceğine işaret eden Prigojin, söz konusu tarihin ardından Bahmut’un kontrolünü Rus ordusuna bırakacağını kaydetti.

Prigojin, “Tüm şehri aldık. Her evi aldık, böylece bir parça koparabilmek için kimse bize tekrar yaklaşamaz.” ifadelerini kullandı.

Bahmut’un ele geçirilmesine yönelik operasyonun 8 Ekim 2022’den bu yana sürdüğünü anlatan Prigojin, Ukrayna ordusunun yanı sıra “bürokrasiyle” de savaşmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Prigojin, verdiği destekten ötürü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür etti.

AdminAdmin

YORUMLAR