Kırşehir Haber
HV
28 MART Perşembe 21:36

Sudan Hakkında Kritik Açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında çatışmaların yaşandığı Sudan'dan şu ana kadar bin 834 Türk vatandaşının tahliye edildiğini açıkladı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 28-04-2023 20:50
Sudan Hakkında Kritik Açıklama

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan'da gerçekleştirilen tahliye çalışmalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sudan'da tansiyon yüksek, olaylar devam ediyor. Türk vatandaşlarının bölgeden tahliyesi sürüyor. 1834 vatandaşımızı tahliye ettik. Bize 'dönmek istiyoruz' diyen her bir vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz.

Her iki tarafın da bize karşı kötü niyeti yok fakat bir uçağımızın kuyruğuna kurşun isabet etti. İncelemeler sürüyor. Uçaklarımızın güvenliğini de garanti altına alarak tahliyeyi sürdürüyoruz. Sudan'dan bugün tahliye uçağımız 270 vatandaşımız ile ayrıldı. Bakan yardımcımız gelecek hafta ara buluculuk için Sudan'a gidecek."

Konuya ilişkin bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, "Çatışmaların devam ettiği Sudan’dan vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyoruz. Hava Kuvvetlerimize ait A400M tipi ağır nakliye uçağımız ile 101 vatandaşımız daha emniyetle ülkemize ulaştırıldı. Böylece tahliye operasyonunun Port Sudan bölümü tamamlanmış oldu." açıklamasında bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR