Kırşehir Haber
HV
29 MART Cuma 11:59

Sakarya Botanik Vadisi’nde aromatik üretim Türkiye'ye ve dünyaya şifa oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 62 kilometrelik Sakarya Botanik Vadisi’nde yürüttüğü tıbbi aromatik ve şifalı bitki üretiminde 2022 yılında yaptığı hasatla Türkiye’ye ve dünyaya şifa kaynağı oldu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 12:51   Güncelleme : 05-02-2023 12:51
Sakarya Botanik Vadisi’nde aromatik üretim Türkiye'ye ve dünyaya şifa oldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin Türkiye’nin tarımsal kalkınmasına katkı sunmak için hayata geçirdiği vizyon proje olan Sakarya Botanik Vadisi’nde şifayla, bereketle dolu bir 2022 yılı geride kaldı. Yıl boyunca gerçekleştirilen hasatla elde edilen şifalı, lezzetli tıbbi aromatik bitkiler Türkiye’ye ve dünyaya sunuldu.

Büyükşehir, kuzey bölgesinde Karasu, Kocaali ve Kaynarca’yı kapsayan tek çizgi halindeki 62 kilometrelik üretim hattı üzerinde başlatılan ‘cennet vadisi’ olarak bilinen projede 12 aylık üretim raporunu açıkladı. 15 çeşit bitkinin üretildiği vadide 12 ayda toplamda yaklaşık 1 milyon 700 bin adet bitki hasat edilerek Sakarya’da, Türkiye genelinde ve dünyanın farklı ülkelerinde vatandaşla buluştu.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, “Sakarya’mıza ve dünyaya şifa olmak için attığımız bu adım birbirinden güzel işlere vesile oldu. 12 aylık süreçte 16 tonun üzerinde birbirinden kıymetli ürün hasat ettik. Sera A.Ş ve Fidan A.Ş’de kurduğumuz uzman kadromuz en kaliteli ve şifalı ürünleri cennet vadimizde elde etti. Birçok ülkede firma, Türkiye’nin dört bir yanından firmalar ve vatandaşlar ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca laboratuvarımızda kendi el emeğimizle 93 kalem ürüne dönüştürdüğümüz şifalı bitkilerimizi Şifa Evlerimizde satışa sunuyoruz. Üretim hacmimizi artırmak, daha fazla insana şifa olmak için gündüz-gece çalışmaya devam edeceğiz.” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR