Kırşehir Haber
HV
19 MART Salı 08:35

Rum Provokatöre Anladığı Dilden Cevap

Çekya'da düzenlenen AB Parlamento Başkanları Zirvesi'nde söz alan GKRY yetkilisi Anita Dimitriu’nun 'Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Kıbrıs işgaliyle aynı' sözlerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan cevap gecikmedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 24-04-2023 22:09
Rum Provokatöre Anladığı Dilden Cevap

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un katıldığı AB Parlamento Başkanları Zirvesi'nde eşi görülmemiş bir provokasyona imza atıldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) adına toplantıya katılan Anita Dimitriu, Ukrayna-Rusya savaşı gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini "Kıbrıs’ın işgaliyle aynı" benzetmesiyle konuyu Kıbrıs'a getirdi.

TÜRKİYE'YE 'İŞGALCİ' DİYEN TEMSİLCİYE CEVAP GECİKMEDİ

TBMM Başkanı Şentop da bunun üzerine ikinci kez söz alarak gerçeklerin çarpıtıldığını, Türkiye’nin müdahalesinin Zürih ve Londra anlaşmaları çerçevesinde Garantörlük haklarından kaynaklandığını söyledi. Rum temsilcinin tekrar söz alıp 'işgal' iddiasını tekrar etmesi üzerine Şentop yeniden söz aldı ve Türkiye’nin, Ada'da Rum tarafının gerçekleştirdiği katliamların önlenmesi için müdahalenin yapıldığını ve barış harekatından bu yana da katliam yapılmadığını belirtti.

ŞENTOP: “BELKİ YAŞI YETMEZ”

Meclis Başkanı’nın konuşmasına bir kez daha cevap vererek işgal iddiasını sürdürmesi karşısında Şentop da tekrar söz alarak, Ada'daki hukuki durumu tarihleriyle anlattı. Şentop’un Rum Yönetimi adına konuşan temsilcinin yaşının genç olmasına atıfta bulunarak, "Belki yaşı yetmez" dedi.

RUM PROVOKATÖR 'CİNSİYET' ALGISINA GİRİŞTİ

Şentop'un konuşmasına cevap için tekrar söz alan Rum temsilci bu sefer de Başkan’ın konuşmasındaki “yaş” ifadesini çarpıtarak “Cinsiyet ayrımcılığı yapıyor. Kadın olduğum için bu şekilde konuşuyor. Cinsiyetçi yaklaşımı reddediyorum. Kadınlara karşı böyle bir yaklaşımı kabul mü edeceğiz” sözleriyle konuyu yine çarpıtmaya kalktı.

Şentop da bir kez daha söz alarak, cinsiyet ile ilgili herhangi bir konu geçmediğine vurgu yaparak sözlerinin bu şekilde açık çarpıtılmasına da tepkisini gösterdi.

AdminAdmin

YORUMLAR