Kırşehir Haber
HV
19 MART Salı 12:10

İzmir'de bir sitede çıkan yangında alevler tüm binayı sardı

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2023 01:05
İzmir'de bir sitede çıkan yangında alevler tüm binayı sardı

Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi.

Yangında zaman zaman patlama sesleri duyulurken, bina sakinleri ekiplerce tahliye ediliyor.

Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. 

Olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, devam eden yangını İzmir İtfaiyesinin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

"Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz." 

"Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor"

Köşger, yangının neden çıktığına dair netleşen bir bilgi olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım." 

 

Bakan Kasapoğlu: Can kaybı olmadığına dair bilgi var

Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da açıklamalarda bulundu.

Yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Kasapoğlu, "Hakikaten geniş ve güçlü bir yangın ama hemen hemen büyük ölçüde kontrol altına alınıyor. Özellikle belediye, AFAD, UMKE, orman ekipleri burada yoğun bir çalışma gösteriyorlar ve gördüğünüz gibi bir müddet öncesine göre durum daha iyi. Can kaybı olmadığına dair bir bilgi var, inşallah doğrudur, en büyük tesellimiz olur ve inşallah takviye ekiplerle birlikte tamamen kontrol altına alınacağını ümit ediyoruz ve takipteyiz. Çok geçmiş olsun."

Yangının şu an için 40 daireyi etkilediğini aktaran Kasapoğlu, "Ama dediğim gibi takip ediyoruz, inşallah can kaybı olmadan en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz. Yangın kaynaklı değil, panikten yaralı olanlara dair bilgiler var." dedi.

Bakan Kasapoğlu, gazetecilerin ilk etapta balkondan atlayanlar olduğuna ilişkin iddiaları dile getirmesi üzerine, "Evet o şekilde yaralılar var." dedi.

Kasapoğlu, yangının henüz kontrol altına alınmadığını sözlerine ekledi. 

Sağlık Bakanı Koca: 6 kişi dumana maruz kalmış, 1 kişinin ayağında burkulma olmuştur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangında 6 kişinin dumana maruz kaldığını, 1 kişinin de ayağında burkulma olduğunu belirterek, gerekli tıbbi müdahalelerin yapıldığını bildirdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Narlıdere'de bir sitede çıkan ve söndürme çalışmaları devam eden yangından 7 kişinin etkilendiğini kaydetti.

Bakan Koca, "6 kişi dumana maruz kalmış, 1 kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir." bilgisini paylaştı.

Olay yerinde 70 sağlık görevlisi ile 20 ambulans ve 2 UMKE timinin bulunduğunu belirten Koca, "İzmir'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun." ifadesini kullandı. 

AFAD'dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangında şu ana kadar herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisinin bulunmadığını bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Narlıdere'deki bir sitede devam eden yangının itfaiye, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve polis ekiplerince toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) söndürülmeye çalışıldığı belirtildi.

An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma başlatıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yangınla ilgili adli soruşturma başlattığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, site yangınına itfaiye ekiplerinin tüm gücüyle müdahale ettiğini bildirerek, "Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sitede ikamet ettiği bilinen sanatçı İbrahim Tatlıses de sosyal medya hesabından, "Bütün komşularıma geçmiş olsun, iki gün önce geliyordum İzmir'e, uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin." paylaşımını yaptı.

 

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR